Rolnicy i przetwórcy u których się zaopatrujemy nie są anonimowi – znamy się i rozumiemy. Razem dokładamy wszelkich starań by produkty, które znajdujecie w naszych paczkach były najwyższej jakości.

W miarę możliwości będziemy przedstawiać ich również Wam:

 

kurki

Gospodarstwo Ekologiczne Państwa Żabicckich to gospodarstwo nastawione na chów kur niosek.

Jaja są badane na obecność m.in.:
- antybiotyków
- salmonelli
- metali ciężkich
- niedozwolonych substancji chemicznych

Certyfikat Ekologiczny

Tomasz_Obszanski_Poland_167135400_thumbnail

Tomasz Obszański Barwy Zdrowia - ekologiczne gospodarstwo Pana Tomasza funkcjonuje od 1998 roku. Położone jest na Płaskowyżu Tarnogrodzkim, we wschodniej części Kotliny Sandomierskiej. W początkowej fazie gospodarstwo liczyło 8 ha i zajmowało się uprawą ekologicznego zboża, roślin okopowych i kilku arów malwy. Z  tradycyjnego sposobu  upraw gospodarstwo  rozpoczęło specjalizacje w uprawie roślin jagodowych, warzyw  oraz  roślin  oleistych. Z roku na rok areał gospodarstwa powiększał się i w tej chwili wynosi 21 ha. Gospodarstwo jest intensywnie modernizowane.

Certyfikat Ekologiczny

runolandzmniejszony

 

Runoland jest firmą z tradycjami, która stawia na jakość, nie ilość. W dalszym ciągu stosuje tradycyjne metody produkcji, bez używania chemicznych konserwantów i surowców genetycznie modyfikowanych.

Przetworzone grzyby leśne i owoce lasu stanowią blisko 60 % produkcji. Pozostały asortyment to równie pyszne przetwory owocowe i warzywne. Wszystkie płody rolne i runo leśne pochodzą z chemicznie czystych nieskażonych terenów borów dolnośląskich.

Chełpią się, że ich wyroby smakują jak z babcinej spiżarni i trzeba przyznać runolandowi racje. Takich wyrobów nie powstydziłaby się nawet bardzo wymagająca babcia.

Certyfikat Ekologiczny

dobrodziej

 

Dobrodziej Gospodarstwo Ekologiczne to rodzinne gospodarstwo bardzo sympatycznego małżeństwa Małgosi i Sławka. Działalność rolniczą prowadzą od kilku lat i od początku była to produkcja organiczna. W swojej ofercie mają szeroką gamę warzyw i owoców oraz własnych przetworów.

Certyfikat ekologiczny nr 1

Certyfikat ekologiczny nr 2

 

Wszystkie produkty pochodzą z  certyfikowanych, ekologicznych gospodarstw. Wytwarzane są bez użycia szkodliwej dla zdrowia i środowiska chemii. Nie są genetycznie modyfikowane.

Każdy produkt skrupulatnie testujemy nie tylko pod względem wiarygodności ekologicznych certyfikatów unijnych, lecz również smakowym. Dopiero gdy mamy 100% pewność i zaufanie włączamy go do oferty.